14 Temmuz 2012 Cumartesi

Time Code Reader


LTC Longitidinal (veya Linear) time code reader








Yayın sistemlerinde kullanılan timecode jeneratörden üretilen sinyalin, timecode girişi olmayan cihazlara veya yazılım tabanlı sistemlere entegrasyonu için timecode okuyucular piyasada mevcuttur. Yayın cihazlarıyla, bilgisayar tabanlı sistemleri senkronize etmek için aşağıdaki sistem kullanılabilir.

Mikrokontrolcü tabanlı bir devre, sistemdeki cihazlara dağıtılan LTC sinyalini çözümleyerek, USB veya seri port (RS232) üzerinden bilgisayara gönderir. Bilgisayardaki sunucu yazılımı, çevrilmiş LTC sinyalini işleyerek, hem kendi saatini günceller hem de ağ üzerinden kendisine bağlanan diğer bilgisayarlara dağıtır.
Böylece, sistem saati ile yazılımlar senkron yapılmış olur. (kayıt yazılımları, saatler, bilgisayarlar, log yazılımları vs.)


LTC sinyali, dijital bir sinyaldir, ancak bir mikrokontrolcüye bağlamak için TTL seviyesine çevirmek gerekir. LTC sinyali, basit bir devre yardımıyla, genliği düzeltilerek kontrolcünün dijital girişine gönderilir, kontrolcü, 80 bitlik datayı çözüp formatlayarak, RS232 veya USB portundan bilgisayara gönderir.

Aşağıda, LTC sinyalin yapısı görülmektedir.




buffer devresi

Server uygulaması





Client uygulaması

Time Server, donanımdan (burada, time kod jeneratöründen) aldığı saat bilgisi ile, lokal saatini eşleştirir. Bu işlem belirli kriterlere bağlı olarak sürekli tekrarlanır. 

Uygulama aynı zamanda NTP server olarak çalışır, yani ağ üzerindeki diğer bilgisayarlar, client yazılımı üzerinden, periyodik olarak server'a bağlanarak kendi saatlerini güncellerler. 



kaynaklar:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder